روش های صحیح حمل بار

حمل بار ها یکی از مراحل اصلی در هر جابجایی و اسباب کشی محسوب می‌شود. این فرایند باید کاملا به طور اصولی و صحیح انجام گیرد در غیر این صورت هم فردی که وسیله را حمل می‌کند آسیب می‌بیند و هم اینکه وسیله موردنظر دچار خسارت می‌گردد. متاسفانه بسیاری از افراد به این موضوع توجه نکرده و به طور سطحی از آن عبور می‌کنند. اما در پایان کار متوجه کوتاهی و اشتباه خود خواهند شد.

برخلاف اکثر تصورات، باربری اصلا فعالیت ساده‌ای نیست و مانند هر شغل به تخصص و تجربه بسیار زیادی احتیاج نیاز دارد. هر کدام از مراحل بسته بندی، حمل تا وانت بار، نحوه چیدمان وسیله در ماشین، تخلیه بار و حمل آن به محل موردنظر، نیاز به تخصص و تجربه لازم دارد. به طور کلی فرایند جابجایی و اسباب کشی از سختی ها و چالش های بسیاری برخوردار است. افرادی که درحال فعالیت در این زمینه هستند باید آشنایی کاملی با این چالش ها و سختی ها داشته باشند. تا در طی فرایند در هنگام مواجه شدن با آنها بتوانند عملکرد مناسبی از خود نشان دهند.

افرادی که در این زمینه تخصص کافی ندارند در حین جابجایی وسایل به دلیل آنکه با نحوه جابجایی صحیح آنها آشنایی ندارند، هم به سلامت خود و هم وسیله آسیب وارد خواهند کرد. اگر این اثاثیه و لوازم حساس بوده و یا ارزش زیادی داشته باشند مشکل چند برابر خواهد شد. پس لازم است که در این مقاله به صورت کامل نکاتی را برای شما شرح دهیم که به آنها در درک شیوه صحیح حمل و نقل بار کمک نماید.

نکاتی باربری و حمل بار

اولین قدم در فرایند باربری و جابجایی، بسته بندی وسایل است. اینکار باعث ایجاد نوعی نظم در هنگام حمل بار و فرایند اسباب کشی می‌باشد. همچنین سرعت انجام کارها نیز افزایش می‌یابد. برای این منظور ابتدا اقلامی مانند چسب، قیچی، کاتر و مواردی از این موارد را قبل از شروع به کار حمل وسایل یا بسته بندی تهیه کرده و در جای مشخصی بگذارید. برای بلند کردن جعبه های اسباب کشی و سایر بارها هرگز به کمر خود فشار نیاورید. بهترین و مناسب‌ترین فرم بدن برای بلند کردن وسایل مختلف این است که حالت نیمه نشسته را به خود گرفته و وسیله را بر روی پاهای خود قرار دهید و سپس جسم را به بدن خود نزدیک نمایید.

برای حمل وسایل از تجهیزات مخصوص این فرایند مانند چرخ های حمل بار، بالابرها و آسانسورها استفاده کنید. البته در هنگام استفاده از این تجهیزات مراقب وزن بیش از حد بار باشید. سعی کنید در هنگام جابجایی وسایل بصورت متعادل رفتار کنید. هرگز چندین جعبه سنگین را برای بلند کردن بر روی یکدیگر قرار ندهید. اینکار باعث آسیب جدی به سلامت شما شده و همچنین در حین جابجایی آنها تعادلتان بهم می‌ریزد. اثاثیه را تا جایی که برایتان قابل حمل است، بلند کنید. همچنین به گونه‌ای حرکت کنید که دید مناسبی نسبت به جلوی پایتان داشته باشید.

سایر نکات باربری

جعبه هایی که حاوی مایعات، وسایل شکستنی مانند ظروف و لیوان هستند را با دقت بیشتری حمل نمایید. در تمام مراحل حمل بار ها مراقب باشید در مسیر، خصوصا سطوح لغزنده و شیبدار، لیز نخورید. اگر برخی وسایل سنگین هستند و قادر نیستید که به تنهایی آنها را حمل کنید، به خود فشار نیاورید و حتما از چند نفر بخواهید که شما را کمک کنند. در روز باربری و اسباب کشی از لباس راحت و مخصوص این کار به تن نمایید. در این حالت دیگر دغدغه پاره، خراب و یا کثیف شدن لباس‌هایتان را نخواهید داشت.

اگر فکر می‌کنید بلند کردن وسایل سنگین برایتان سخت دشوار است می‌توانید آنها را بر روی زمین حرکت دهید. اینکار برای جابجایی بسیاری از جعبه ها کارآمد است. داخل وانت بار را با پتو و یا موکت کاملا بپوشانید تا از وارد شدن ضربات در هنگام حرکت ماشین به وسایل کاسته شود. برای مراقبت از اثاثیه‌ای مانند پایه‌های صندلی و مبل ها، آنها را درون ماشین باربری مجهز به وسایلی مانند پتو و یا موکت حمل و نقل کنید. اگر وسایل موردنظر شما خودشان جعبه مخصوصی دارند می‌توانید آنها را با آن ها به خود درون جعبه بزرگتری که برای باربری مناسب است، قرار دهید.

بطور کلی با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، در هنگام باربری علاوه حفظ سلامت و امنیت بار، از آسیب رسیدن به خود، اطرافیان و زخمی شدن دیوارها و لوازم دیگر هنگام حمل بار تا حد زیادی جلوگیری خواهید نمود. علاوه بر آن حمل برخی از اثاث منزل مانند یخچال های ساید بای ساید ، مبلمان بزرگ و حساس ، پیانو و… نیاز به دقت و تجربه مبیشتری دارد و عمل سرخوردانه در این موارد می‌تواند خسارت های بسیاری به همراه داشته باشد.

این مطلب مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید