بسته بندی وسایل الکترونیکی
بسته بندی وسایل الکترونیکی به دلیل حساسیت بالایی که این اثاثیه دارند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یکی از نگرانی های اصلی که مشتریان در رابطه با اسباب کشی دارند، آسیب و صدمه رسیدن به اثاثیه، خصوصا وسایل الکترونیکی است. هنگامی که این اقلام دچار خسارت شوند، هزینه تعمیر آنها بسیار خواهد بود و حتی در مواردی قابل تعمیر نبوده و باید یک جدید آنرا خرید. علاوه بر آن نه تنها وسایل الکترونیکی بلکه وارد شدن خسارت و صدمه به هرگونه وسیلهای باعث ناراحتی خواهد شد.
از جمله فرایندهایی که تا حدود بسیار زیادی در سلامت و ایمنی اثاثیه تاثیر گذار است، بسته بندی اصولی و صحیح میباشد. البته این اصلا بدین منظور نیست که حمل و نقل و جابجایی وسایل اهمیت ندارد و باید تمام تمرکز خود را بر روی بسته بندی گذاشت. خیر به هیچگونه اینطور نیست؛ باید در هنگام حمل و نقل و جابجایی هرگونه وسیله نهایت دقت و ایمنی را بکار برد تا دچار کوچکترین صدمهای نشوند. چراکه در مواردی حتی اگر بسته بندی به طور کاملا اصولی انجام شده باشد باز هم به دلیل سهل انگاری در جابجایی ممکن است اثاثیه آسیب ببینند.
تجهیزات بسته بندی وسایل الکترونیکی
برای داشتن بسته بندی اصولی و صحیح، لازم است وسایل و تجهیزات مرتبط با این فرایند را تهیه کنید. تهیه این تجهیزات برای بسته بندی وسایل الکترونیکی به دلیل حساسیت بالایی که اثاثیه دارند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است: تجهیزات مود نیاز عبارتند از:
- کارتن از جنس مقوایی و ضخیم
- مواد بسته بندی آنتی استاتیک، مانند پلاستیک های حباب دار
- چسب بسته بندی قوی و پهن
- برچسب ها
- کیسه های انعطاف پذیر
- نوار PVC
- ریسمان یا طناب و کش پلاستیکی
جداسازی اتصالات لوازم الکترونیکی
اولین مرحله برای شروع بسته بندی وسایل و لوازم الکترونیکی، خاموش کردن دستگاه و جدا کردن آن از برق است. برخی از این وسایل پس از جدا کردن از برق لازم است قطعاتشان از همدیگر جدا شود. باتوجه به دستگاه موردنظر به راهنمایی هایی که تولید کننده در دفترچه راهنما ذکر کرده مراجعه نمایید. درصورتی که دفتچه راهنما را به دور انداختهای و یا در دسترس ندارید، میتوانید با مراجعه به سایت شرکت های تولید کننده دستگاه موردنظر، نسخه دفترچه راهنمایی آنرا به راحتی دانلود کنید.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که قبل از جدا کردن اتصالات دستگاه، با استفاده از تلفن همراه خود از نحوه اتصال کابل ها، قرار گیری تمام قطعات نظیر صفحه کلید و سایر دستگاه ها عکس بگیرید. این کار به شما در زمان نصب دستگاه بسیار کمک میکند و سرعت عملتان را در نصب و تنظیم دستگاه بیشتر میکند.
توصیه میکنیم تمام لوازم جانبی وسایل الکترونیکی را با یکدیگر بسته بندی کنید. کابل ها و سیم ها را با استفاده از ریسمان، نخ های ضخیم، تکه های پارچه محکم و یا کش های پلاستیکی به هم ببندید. سپس آنها را در کیسه های پلاستیکی زیپ قرار دهید تا درب آن باز نشود. توجه کنید که کیسه ها را برچسب گذاری کرده و کابل ها و سیم ها را در جعبه همانند دستگاه الکترونیکی بسته بندی نمایید.
تمام دستگاه های ذخیره سازی الکترونیکی قابل حمل نظیر CDها، DVDها و هر هارد دیسک خارجی را از کامپیوتر یا دستگاه مربوطه جدا کرده و آنها را در جای خود قرار دهید. کارتریج های جوهر و تونر را از پرینتر جدا نمایید و آنها را در یک کیسه پلاستیکی انعطاف پذیر و زیپ بسته بندی کنید. از این در هنگام جابجایی و حمل وسیله باعث ایجاد هرگونه کثیفی و یا مشکلی در دستگاه نمیشوند.
محافظت از بسته بندی وسایل الکترونیکی
با استفاده تجهیزات بسته بندی نظیر بابل رپ (پلاستیک های بسته بندی حباب دار) و یا کاغذ بسته بندی، هر دستگاه الکترونیکی را با دقت تمام بسته بندی کنید. البته لازم به ذکر برای بسته بندی دستگاهی مانند تلویزیون نمیتوان از کاغذ استفاده کرد. در نتیجه هر کدام از این تجهیزات بسته بندی را باتوجه با نوع دستگاه بکار بگیرید. از هیچ مادهای که بتواند الکتریسیته ایجاد کند استفاده نکنید.
هیچ یک از وسایل الکترونیکی را با یکدیگر بسته بندی نکنید. چرا که ممکن است در اثر حرکت، دستگاه ها به هم برخورد کرده و به یکدیگر آسیب بزنند. لایه ضخیم از پلاستیک های حباب دار آنتی استاتیک یا همان بابل رپ را برروی جعبه مخصوص اسباب کشی قرار دهید. البته برای بسته بندی وسایل الکترونیکی بهتر است دستگاه ها را در جعبه های اصلی خود بسته بندی نمایید. اما اگر جعبه اصلی را ندارید، می توانید از جعبه های مقوایی ضخیم و 5 لایه مخصوص اثاث کشی استفاده نمایید.
دستگاه را با دقت تمام در جعبه قرار داده سپس فضای خالی را با لوازم بسته شدی نظیر پلاستیک حباب دار و یا کاغذ بسته بندی پر نمایید. درصورتی که این فضاها با تجهیزات مناسب پر نشوند ممکن است دستگاه در حین اثاث کشی و جابجایی حرکت کنند و دچار خسارت شوند.