دلایل حذف اثاثیه اضافه در اسباب کشی
اثاثیه اضافه و غیر قابل استفاده یکی از معضلات اصلی در اسباب کشی محسوب میشود. مسلماً تمامی ما در خانه هایمان وسایلی را داریم که خیلی وقت است از آنها استفاده نمیکنیم و تنها گوشهای مانده و خاک میخورند. عدم تمایل به دور ریختن این نوع اثاثیه بخاطر آن است که افراد احساس میکنند که ممکن است روزی دوباره به آن وسایل احتیاج داشته باشند و از آنها استفاده کنند.
این نوع وسایل علاوه بر آنکه صرفاً فضایی را در خانه به خود اشغال کردهاند، در هنگام اسباب کشی و جابجایی منجر به افزایش هزینه های زیادی میشوند. از جمله این هزینه ها میتوان به بسته بندی و باربری اشاره کرد. همانطور که میدانید در هنگام جابجایی هرچه وسایل شما بیشتر باشد، هزینه نهایی اثاث کشی نیز بیشتر خواهد شد.
از جمله مشکلات وسایل اضافه در اسباب کشی به شرح زیر هستند:
1. اشغال فضای اثاثیه اضافه اسباب کشی
هرچه اثاثیه شما بیشتر باشد، فضا و هزینه بیشتری برای نگهداری و جابجایی آنها احتیاج خواهید داشت. حال اگر اثاثیه اضافه اسباب کشی نیز به آن افزوده شود، مشکل این هزینه ها و فضای لازم دوچندان خواهد شد. اگر وسایل اضافهتان را نتوانید جابجا کنید، باید برای انبار کردن آنها جایی را اجاره نمایید. مشخصاً اجاره ماهانه آن فضا هزینه دارد، اما اگر اهل حساب کتاب نباشید متوجه هزینه آن نخواهید شد.
برای مثال اگر برای انبار کردن وسایل، ماهانه مبلغ 1 میلیون تومان از شما دریافت کنند، در سال باید مبلغ 12 میلیون برای این وسایل غیرقابل استفاده هزینه نمایید. این به معنای کامل و واضح نشان دهنده دور ریختن پول است. حتی در آینده نیز مسلماً به وسایل غیر قابل منزلتان اضافه میشود که آنها را نیز برای اسباب کشی بعدی باید انبار کنید.
اگر اتاقی دارید که از آن استفاده نمیکنید و یا در خانه خود انباری دارید، تا حدودی نگه داشتن چنین وسایلی منطقی به نظر میرسد. اما اگر فضای کافی ندارید، به جد توصیه میکنم اگر قابل فروش و یا استفاده مجدد هستند آنها را بفروشید یا به فرد دیگری ببخشید.
2. ایجاد آشفتگی روحی
هرچه تعداد وسایل و اثاثیه زندگی شما بیشتر باشد، باعث شلختگی بینظمی میشود. زندگی در محیط بهم ریخته همراه با اثاثیه اضافه اسباب کشی میتواند موجب بروز اختلال در سلامت روحی شما گردد. از نظر علمی قرار گرفتن افراد در حجم زیاد وسایل باعث پریشانی، ناراحتی و به طور کلی بر هم زدن تمرکز میشود.
آقای ارین دونالد از شرکت The Unclutterer، درهم برهمی و بی نظمی را به کودکی نو پا تشبیه میکند. او در این باره میگوید:
«حتی اگر شما در شرایطی باشید که میزانی دارای تمرکز هستید، از این موضوع آگاه میباشید که جیغ کودک نوپا میتواند تمرکز شما را برهم زند. پریشانی همچنین ذهن ما را دچار تشویش میکند و احتمال دارد دچار ناامیدی شوید.»
بعد از اسباب کشی، هر وسیلهای که قابل استفاده است دارای جای مشخصی میباشد. اما برای وسایل غیر قابل استفاده نمیتوان جای مناسبی در نظر گرفت. همین موضوع باعش میشود نتوانید آنها را به درستی جمع کنید و آشفتگی و شلوغی که ایجاد شده رنج ببرید.
3. گم شدن وسایل اصلی در میان اثاثیه اضافه
گم شدن وسایل مورد علاقه در میان اثاثیه اضافه اسباب کشی یکی از مشکلات شایع است که بسیار در کمدهای پر لباس و کشوهای دراور رخ میدهد. زمانی که شما تعداد بالایی لباس داشته باشید، در زمان و مکان مناسب نمیتوانید از میان این شلوغی و انبوه، لباس مورد نظر خود را پیدا نمایید.
Stasia Savasuk، نویسنده بلاگ Thrift Me Pretty در باره این موضوع میگوید:
«همگیمان در کمد لباس هایمان آشفتگی بسیار داریم و ما باید از شر آنها رها شویم. بسیاری از دانش آموزان مدرسهی من زمانی که کمد لباس خود را مرتب و خلوت میکنند متوجه این موضوع میشوند که چقدر لباس دارند!! آنها با مرتب کردن کمد لباس هایشان و خلاص شدن از شر وسایل قدیمی، تازه توانستند که لباسهای مورد علاقه خود را پیدا کرده و مرتب در کمد خود قرار دهند.»
این دربرهم ریختگی و عدم پیدا کردن وسایل موردنظر در رابطه با کابینت های آشپزخانه، کمد نگهداری لوازم کارهای هنری و قفسه های کتاب نیز وجود دارد.
4. صرف کردن زمان بیشتر برای پیدا کردن وسایل موردنظر
زمانی که در خانه، فضای زیادی توسط اثاثیه اضافه اسباب کشی اشغال شود، احتمال گم شدن همه چیز از جمله موارد ضروری مانند کلیدها، تلفن و کیف پول آسانتر میشود. کاغذ ها و برگه های مهمی مانند اسناد و یا قبوض که باید پرداخت شوند، ممکن است در میان شلوغی و درهم ریختگی خانه گم شوند.
همانطور که میدانید گم شدن هر کدام از این برگه ها و قبوض میتواند پیامدهای فاجعه آمیزی به همراه داشته باشد. اگر حتی پنج دقیقه دوبار یا سه بار در روز صرف پیدا کردن وسیلهای در خانه نمایید، این زمان در طول سال به میزان زیادی خواهد رسید.
6. عدم لذت بردن از وسایل مورد علاقه با اثاثیه اضافه اسباب کشی
بیشتر افراد در زمانی که نوبت به کنار گذاشتن و یا حذف اثاثیه اضافه اسباب کشی میرسند، عذاب وجدان میگیرند که از این وسیله به اندازه ارزشش استفاده نشده است. برای مقابله با این عذاب وجدان میتوانید به این فکر کنید چگونه ارزش باقی مانده از آن وسیله را به حداکثر برسانید.
در حالت صادقانه با خود به این نتیجه میرسید که آن وسایل در آینده هیچ استفادهای برایتان نخواهد داشت. در نتیجه بهترین راه برای افزایش ارزش آن جنس دسته دوم، میتوانید آنرا بفروشید و به کسی که به آن وسیله نیاز دارد، هدیه دهید.
اگر تصمیم به فروش آنها دارید، قبل از روز اسباب کشی حتماً این کار را انجام دهید. همچنین بیشتر وسایل بعد از گذشت دو یا سه سال ارزش فروش مجدد خود را از دست میدهند.