ترفندهای بسته بندی وسایل شکستنی
بسته بندی وسایل شکستنی همواره یکی از دغدغه های فرایند اسباب کشی و جابجایی محسوب میشده است. این نوع اثاثیه به دلیل ظرافت و حساسیت بالایی که دارند، میتوانند با کوچکترین ضربهای دچار آسیب و شکستگی شوند. خصوصاً در هنگام جابجایی توسط کارگران وانت بار و همچنین حمل و نقل بواسطهی ماشین های حمل بار، این وسایل شکستنی میتوانند بخاطر تکان خوردن های متداول و ضربه های مختلف، متحمل آسیب شوند.
تنها یک بسته بندی اصولی و حرفهای است که میتواند حافظ این وسایل باشد. از جمله وسایل شکستنی میتوان به بشقاب، لیوان، کریستال، مجسمه ها و … اشاره کرد. مسلماً خانم ها ارزش بسیار زیادی برای این نوع اثاثیه خود قائل هستند. بطوری که در زمانی بجز اسباب کشی، همواره در تلاش هستند آنها را به بهترین شکل ممکن نگهداری کنند تا دچار آسیب نشوند. حال اگر هر کدام از آنها در طی جابجایی شکسته شوند، باعث بوجود آمدن ناراحتی میشود.
برای بسته بندی وسایل حساس در هر نوع جابجایی، باید وقت زیادی بگذارید. شما باید وسایل را با دقت تمام و حوصله زیاد بسته بندی کنید. زیرا ممکن است در اثر یک اشتباه کوچک در روز اسباب کشی، متحمل خسارت زیادی شوید. در ادامه به معرفی نکات و ترفندهایی میپردازیم که میتواند به شما در هنگام بسته بندی اثاثیه شکستنیتان بسیار کمک کند.
لوازم مخصوص برای بسته بندی وسایل شکستنی
وسایل و اثاثیه شکستنی در برابر فشار و ضربات هیچگونه مقاومتی از خود ندارند. بر همین اساس باید از تجهیزات مناسب و ویژهای برای بسته بندی آنها استفاده کنید. این لوازم کمک میکند از وسایل محافظت کند و مانع شکستن آنها شود. لوازم مخصوص برای بسته بندی وسایل شکستنی عبارتند از:
- کارتن اسباب کشی
- پلاستیک محافظ حبابدار
- نشانگرها
- محافظ ظروف شیشهای
- روزنامه یا کاغذ بسته بندی
- روکش پلاستیکی مبلمان
- فوم ضربه گیر
- نوار و روبان
- چسب کارتن
- حوله یا پارچه
کارتن های سایز کوچک تا میتوانند انتخاب مناسبی برای بسته بندی و چیدمان منظم وسایلی مثل بشقاب باشند. چراکه حمل این جعبه ها بسیار راحت تر بوده و همچنین وسایل شکستنی نیز در حمل با این جعبه ها کمتر تکان میخورد. جعبه ها باید از کیفیت بالا و ضخیم باشند تا بتوانند فشار و ضربات را در هنگام جابجایی تحمل نمایند. همچنین کف جعبه ها را با یک یا 2 لایه مقوای اضافه بپوشانید تا از این طریق استحکام جعبه افزایش یابد.
ظروف شکستنی را با استفاده از فوم ضربه گیر یا روزنامه بسته بندی کنید و به صورت منظم و روی هم در کارتن بگذارید. این کار احتمال شکستن ظرف ها را در اثر برخورد به هم کاهش میدهد. اگر جعبه اصلی و ارجینال این ظروف را نگهداشتهاید، بهتر است آنها را در بسته اصلی خود قرار دهید. جعبههای اصلی به اندازه آن وسیله هستند و میتوانید آنها را در جعبه مخصوص خود بسته بندی کنید.
وسایل شکستنی که دارای فضای تو خالی هستند، مانند لیوان ها، پارچ و کاسه ها را با کاغذ بسته بندی پر کنید. تا در حین اسباب کشی لرزش نداشته باشند. همچنین فضای خالی میان وسایل داخل جعبه را بواسطه پلاستیک، روزنامه و یا حوله پر کنید. اگر چندین وسیله شکستنی با ابعاد مختلف میخواهید در جعبه بگذارید، وسایل را به ترتیب از بزرگ به کوچک در جعبه قرار دهید. به طوری که وسایل بزرگ در کف جعبه باشد. به این ترتیب وسایل کوچک تر توسط وسایل بزرگتر محافظت شده و در طول جابجایی، خرد و شکسته نمیشوند.
نکاتی مهم برای بسته بندی
زمانی که تمام تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی وسایل شکستنی را فراهم کردید. باید به یکسری نکات مهم توجه کنید:
- پایین کارتن اسباب کشی را به خوبی با چسب کارتن بچسبانید. و یا همانطور که اشاره شد، یک الی دو مقوای محکم در انتهای آن قرار دهید.
- در داخل کارتن پلاستیک محافظ حبابدار یا فوم ضربه گیر قرار دهید.
- از نوار چسب های پهن , زیاد استفاده کنید. چراکه جعبه ها را محکمتر نگه داشته و باعث میشود که در طول اسباب کشی باز نشود.
- هر وسیله را جداگانه بسته بندی کنید. به عنوان مثال، لیوان را با روزنامه بپیچید، بطوریکه که تمام روزنامه بدنه لیوان را بپوشاند تا از ضربههای احتمالی جلوگیری شود.
- وسایل پیچیده شده را با احتیاط در کارتن قرار دهید. ابتدا وسایل سنگین را در کف کارتن بگذارید، سپس وسایل سبک را برروی آنها قرار دهید.
- تمامی فضای خالی کارتن را با کاغذ یا روزنامه پر کنید. حوله نیز لوازم مناسبی برای بسته بندی هستند.
زمانی که تمامی وسایل شکستنی را در کارتن بسته بندی قرار دادید، درب کارتن را با چسب کارتن محکم ببندید. سپس برروی کارتن برچسب مخصوص شکستنی را بچسبانید. از این طریق کارگران حمل بار و وانت بار در هنگام جابجایی وسایل متوجه شکستنی بوده محتویات جعبه میشوند و در هنگام حمل، آنرا با احتیاط تر جابجای میکنند. سعی کنید برچسب هایی که برای این منظور استفاده میکنید، دارای رنگ چشمنواز و قابل تشخیص باشند.